Budapest Art Week 2017

Mi is benne leszünk! – Áprilisban indul a 2. Budapest Art Week

2017. április 18-23. között immáron második alkalommal rendezik meg a Budapest Art Weeket (BAW), amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata. Egy karszalaggal több, mint 60 helyszín száznál is több programja látogatható a városban. Az ország egyedülálló rendezvénye, amelyre 2016-ban még 5000 látogató volt kíváncsi; idén a szervezők 10 000 látogatóval számolnak arra alapozva, hogy a résztvevő intézmények sokkal nagyobb intenzitással és lelkesedéssel vetik bele magukat a szervezésbe. A rengeteg helyszín között megtalálható a Magyar Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum, a Kassák Múzeum, a Várfok Galéria vagy az Olasz Kultúrintézet. A helyszínek által rendezett programokon felül a BAW különböző izgalmas projektekkel is színesíti a programkínálatot.

A Budapest Art Week egy Magyarországon egyedülálló, klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményeket összefogó fesztivál. A programsorozat célkitűzése az, hogy új lendületet adjon és iránytű lehessen a képzőművészet kedvelőinek, esszenciális kiegészítőjeként a Budapesti Tavaszi Fesztivál klasszikus művészeti programsorozatának. A világ kulturális csomópontjaiban – Londontól Berlinen és Bécsen át Szingapúrig és Sydney-ig – évek óta rendeznek már hasonló, nagy sikerű eseménysorozatokat, hogy közösségi élmény keretei közt adjanak lehetőséget a képzőművészet iránt érdeklődőknek a helyi művészeti irányzatok, alkotók és munkáik jobb megismerésére.BAW17_plakat

A hatnapos rendezvény keretében több mint hatvan helyszínen (a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben) közel száz kiállítás és hozzájuk kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, beszélgetés, múzeumpedagógia) látogatható – mindez egyetlen belépővel.

“Az a kezdeményezésünk, hogy a képzőművészeti szakma együtt, közösen vesz részt egy esemény égisze alatt, úgy érezzük megvalósult. Ez egyedülálló az itthoni szcénában. Ezen felül olyan minőségű programkínálatot tudunk az érdeklődőknek felmutatni, amire eddig még nem volt példa. Hálásak vagyunk az intézmények, galériák és egyéb projektek szervezőinek a pozitív hozzáálláshoz és a nagyfokú segítőkészséghez, amivel együtt tudunk dolgozni.” – nyilatkozta Bérczi Linda, a Budapest Art Week vezetője.

A tavalyi évben nagy sikerű, tematikus városi, művészeti séták idén is a program részét képezik. A városszerte működő múzeumokban, kortárs galériákban tett látogatások, a szabadtéri szoborséta vagy az idén először a programban szereplő M4-es metrótúra igazi csemege lehet a művészeti élmények iránt érdeklődő közönség számára. A belvárostól távolabb eső, de művészeti programkínálatában jelentős városrészt, Óbudát is bejárhatják majd az érdeklődők erre a fesztiválra összeállított művészeti és helytörténeti séta alkalmával.
Az idei évben a fesztivál szervezői kedveznek azoknak is, akik kerékpárral járnák végig a képzőművészeti helyszíneket, vagy amennyiben az érdeklődők művészeti élményekre szintén nyitott társaságot keresnek, az “ArtHeart” sétatúrákba is becsatlakozhatnak a fesztivál teljes ideje alatt.

További információ: www.bpartweek.hu