Finissage | 2014.10.18. 17-20h

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programunkra 2014. október 18-án

17 órakor: Káprázat? – beszélgetés Kontra Ágnes festőművésszel, moderál Üveges Krisztina művészettörténész
India brahman bölcsei szerint a világ, ahogyan mi érzékeljük, csak a káprázat istennőjének fátylára vetült képe valami igazinak, öröknek és titokzatosnak. Ahogy a lombkoronán a fény, úgy szűrődik át a valóság az érzékeket és elmét megcsaló Maya fátylán. De az igaz bölcs számára a fátyol nem elrejt, hanem megmutat. Nem eltakar, hanem leleplez. Kontra Ágnes festőművésszel Üveges Krisztina művészettörténész beszélget a Kitakart képek című kiállítás kapcsán a művésznő festészetének megmutató és elfedő, leleplező és homályban hagyó erejéről.

18 órakor: Worldwide – beszélgetés Ghyczy Deenesh festőművésszel, moderál Sipos Tünde művészettörténész (Biksady Galéria)
Érdekel, hogy milyen egy művész élete Európában? Milyen benyomások érik az embert egy 24 milliós lakosságú városban, Kínában? Milyen lehetőségek várják az alkotót Budapest vagy Berlin kiállítóhelyein?
Ezekre a világméretű távlatokat nyitó kérdésekre Deenesh Ghyczy festőművész ad választ, aki a nemzetközi művészet színterének aktív résztvevője. Dolgozott már Amsterdamban, Berlinben és Budapesten, legutóbb pedig Sanghaiban. Az elkövetkező néhány hónapban pedig a Budapest Art Factory Residency programjában vesz részt. A Café Budapest által megrendezett beszélgetés keretében a világ nagyvárosaiban szerzett kortárs művészeti élményeiről és tapasztalatairól kérdezzük a művészt.

19 órakor: Manoya Akusztikus duó koncert
Manoya (a.k.a. Enikő Hodosi) énekes-dalszerzőt az elektronikus popzene kedvelői a Neo zenekarból ismerhetik, a révülős-ambientes zenei világban otthonosan mozgók pedig az Occam formációból. Tavaly jelent meg első szólólemeze Hundred Arms címmel, mely Fonogram-díjban részesült alternatív popzene kategóriában.

Péter Oravecz gitáros-zeneszerzőt a flamenco zene hívei ismerik idehaza leginkább. Enikővel való barátságuk új dimenziókat nyitott meg mindkettőjük zenei gondolkodásában. Frissen megkezdett műhelymunkájuk első gyümölcseit szeretnék megosztani az akusztikus zenét kedvelő közönséggel. Céljuk: megpróbálni a lehető legkevesebb eszközzel eljuttatni üzenetüket a hallgatósághoz – lehetőség szerint kiküszöbölve a szintetikus hangzásokat, és felmutatni az akusztikus gitár és az énekhang párosításában rejlő lehetőségeket.

A kiállítás helyszíne: 1055 Budapest Balaton utca 4.
A kiállítás megtekinthető október 3-tól 17-ig naponta 10-18 óra között; vasárnap zárva