Budapest Art Week 2016

Minden, ami képzőművészet!

A Budapest Art Week programja közel ötven kulturális helyszín bevonásával kívánja felhívni a figyelmet a főváros pezsgő képzőművészeti életére 2016. április 19. és 24. között a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül. A 2016-ban induló programsorozat új lendületet és iránytűt kíván adni a képzőművészet kedvelőinek. Műteremlátogatások, galériatúrák és múzeumi tárlatvezetések során nyerhetnek bepillantást a budapesti művészeti szcéna színes kínálatába a hazai és külföldi érdeklődők.

A kezdeményezés – melyhez a legrangosabb múzeumok és kiállítóterek mellett műteremházak és magángalériák is csatlakoztak – célja, hogy egy esszenciális válogatást kínáljon fel az aktuális képzőművészeti programokból, fókuszálva a minőségre és egyúttal megkönnyítve a látogatók választását.

Közel 60 olyan művészeti eseményt hangol össze, amelyek feltérképezik a képzőművészet aktuális és jelentős helyszíneit. A világ kulturális csomópontjaiban – Londontól Berlinen és Bécsen át Szingapúrig és Sydneyig – évek óta rendeznek már hasonló, nagy sikerű programsorozatokat, hogy közösségi élmény keretei közt adjon lehetőséget a helyi művészeti irányzatok, alkotók és munkáik jobb megismerésére a képzőművészet iránt érdeklődőknek.BudapestArtWeek_plakat

A Budapest Art Week hat napos fesztiváljának programösszeállítását az a felismerés hívta életre, hogy a művészetkedvelő közönség szívesen vesz részt tágabb időkeretben olyan tematikus eseményeken, ahol szakértők kalauzolása mellett tárlatvezetések, beszélgetések és a kiállítást kísérő programok is fókuszba kerülnek. A Budapest Art Week összes eseménye egy megvásárolt karszalaggal lesz látogatható hat napon át, a kiállítások az intézmények nyitvatartási idejében tekinthetőek meg, minden további programról a fesztivál honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Budapest Art Week  szakmailag elhivatott, a magyar képzőművészeti életre nagy rálátással bíró szervezőinek személye és ajánlásai lehetnek a biztosíték arra, hogy a hazai közönség mellett a Budapesti Tavaszi Fesztiválra idelátogató vagy a huzamosabb ideje itt élő külföldi közönség is izgalmas programok között válogathasson a hét során.

Az egyes múzeumok és kiállítóhelyek változatos programokkal készülnek a Budapest Art Weekre, a magángalériákat a hétvégén vezetett sétákon mutatják be az érdeklődőknek, a program befejező napján, vasárnap pedig számos műteremház nyitja meg kapuit a látogatók előtt, ahol a művészekkel való személyes találkozóra alkotókörnyezetükben nyílik lehetőség.

Az új kezdeményezés hozzájárulhat a magyar képzőművészet itthoni és külföldi szélesebb megismertetéséhez is, a Budapest Art Week gazdag kulturális és képzőművészeti kínálatot helyez fókuszba évről – évre a tavasz legszebb hónapjában.

Részletes programok: www.bpartweek.hu